Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Turks, een leerboek voor zelfstudie en klassikaal gebruik

Turks, een leerboek voor zelfstudie en klassikaal gebruik

Peter Verhoef & Hider Tas

 

Verschenen: 2006
Druk: 2e herziene druk, 2009
Bindwijze: ingenaaid met cd
Omvang: 512 blz.
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 9789054600923
€ 49,90
Inkijkexemplaar

 

Bestel dit boek bij uw lokale boekhandel

of via bol.com

Vanaf de eerste les wordt men gestimuleerd om het geleerde toe te passen. Als men alle lessen heeft doorgewerkt beschikt men over een goede kennis van de grammatica, is men in staat een gesprek te voeren, en kan men redelijk tot goed kranten lezen en brieven en e-mails schrijven. Gebruikers van dit leerboek die zich aanmelden op www.turksleren.com krijgen van de auteurs wekelijks antwoord op gestelde vragen en, indien gewenst, ondersteuning, extra oefeningen en studieadvies.

Peter Verhoef studeerde Turks aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, Hidir Tas is beëdigd vertaler. Beiden zijn zeer ervaren docenten Turks in mondeling en schriftelijk onderwijs. Zij ontwikkelden eerder een succesvolle losbladige schriftelijke cursus Turks.

NBD|Biblion recensie
Een lijvig leerboek voor zelfstudie en klassikaal gebruik. In 33 lessen worden de Turkse grammatica, de zinsconstructies en de spreektaal uitgelegd. Indeling per les: Leestekst/dialoog (meeluisteren op bijgeleverde cd), woordenlijst, vertaling, uitleg, oefeningen, dictee. De Turkse taal heeft geen enkele verwantschap met de ons omringende talen, maar door de logische en consequente opbouw is het toch snel onder de knie te krijgen. Wie deze cursus afmaakt, heeft een woordenschat van 2200 woorden opgebouwd en is in staat een behoorlijk gesprek te voeren. Er wordt extra aandacht besteed aan onderwerpen die als ‘moeilijk’ worden ervaren, en gebruikers kunnen zich aanmelden op www.turksleren.com voor vragen en ondersteuning. Een aantal in het Nederlands vertaalde Turkse gedichten geeft inzicht in de moderne Turkse poëzie; de leerling kan hier zijn eigen vorderingen testen. Leuk idee! Een handige uitgebreide woordenlijst Turks-Nederlands en Nederlands-Turks helpt om snel te kunnen doorwerken

Audiobestand Leerboek Turks