De reis

Ibn Battoeta‘De grootste reiziger aller tijden.’ Vrij Nederland

inkijkexemplaar

€ 26,50

Lees meer...

Iran, een cultuurgeschiedenis

 Michael AxworthyIran, een cultuurgeschiedenis vertelt het fascinerende verhaal van Iran, een van de oudste beschavingen van de wereld. De auteur begint bij het rijk van Cyrus de Grote (zesde eeuw v.Chr.), en eindigt met de Islamitische Republiek. Hij laat fraai de eigenheid van de Iraanse identiteit zien, waarbij nadruk ligt op de culturele, godsdienstige en intellectuele aspecten, en op de mensen die er vorm aan gaven en geven.

inkijkexemplaar

€ 29,50

Lees meer...

Karima. Nooit geschreven brief aan mijn vader

Karima Ouchan & Fenneke ReysooNooit geschreven brief aan mijn vader is het aangrijpende relaas van het Marokkaanse meisje Karima dat in Nederland opgroeide, door haar vader werd ontvoerd en na twaalf jaar gevangenschap in een dorpje in Marokko haar vrijheid herwon.

€ 9,90

Lees meer...

Egypte, een geschiedenis van Nasser tot na Mubarak

Tarek OsmanEgypte stond tot de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend als tolerant. Sindsdien heeft de samenleving steeds meer te lijden gehad onder de repressie van de overheid, islamitisch fundamentalisme en godsdienstig sektarisme. Mubarak, de laatste en langst zittende president, bestuurde Egypte als een farao, tot de bevolking het niet meer slikte en hem wegstuurde.

inkijkexemplaar

€ 24,50

Lees meer...