De ware zin heeft niemand nog verstaan.

Omar KhayyâmDeze uitgave bevat de vroegst bekende kwatrijnen, ouder dan de bron van FitzGerald. Ze zijn aangevuld met die van andere Perzische dichters. Voor lezers die het Perzisch beheersen zijn ook de oorspronkelijke teksten opgenomen.

Inkijkexemplaar

€ 21,50

Lees meer...

De zaak van de dieren tegen de mensen

Zuivere Broeders van BasraHoewel dit boek ruim duizend jaar geleden is geschreven, is het nog verbazend actueel — door het thema, en ook door zijn levendigheid, frisheid en humor. Kortom, het is een pareltje uit de klassieke Arabische letteren.

inkijkexemplaar

€ 24,50

Lees meer...

De vertellingen van duizend-en-één nacht

Richard van Leeuwen (vert.)Deze uitgave van de Vertellingen van duizend-en-één nacht is de enige, volledig uit het Arabisch vertaalde uitgave in het Nederlandse taalgebied.

‘De vertaler verdient het dat zijn naam in goud wordt ingelijst.’ – Trouw

Deze uitgave is tijdelijk niet leverbaar

€ 39,90

Lees meer...

Een karavaan uit Perzië. Klassieke Perzische poëzie

 J.T.P. de Bruijn (red. en vert.)De Perzische poëzie heeft in ruim duizend jaar grote dichters voortgebracht als Ferdowsi, Omar Khayyâm, Roemi, Saadi en Hafez. Een karavaan uit Perzië brengt voor het eerst een ruime keuze van lyrische en verhalende, wereldse en religieuze, korte en lange gedichten in directe vertaling.

inkijkexemplaar

€ 26,50

Lees meer...

De rozentuin

SaadiDe rozentuin is een onbetwist hoogtepunt in de klassieke Perzische literatuur. Het is een prozawerk met veel korte gedichten, zodat het ook tot de poëzie kan worden gerekend. Het gaat over machtigen en rijken tegenover onderdrukten, over oprechtheid tegenover veinzerij, over mystiek, erotiek en morele waarden.


€ 24,50

Lees meer...

Een Arabische tuin. Klassieke Arabische poëzie

Geert Jan van Gelder (vert.)Afgezien van de Duizend-en-één-nacht en de koran is de klassieke Arabische literatuur in Nederland nagenoeg onbekend. De onoverzienbaar grote hoeveelheid poëzie – voor Arabieren altijd hét literaire genre – is nog een gesloten tuin. Deze bloemlezing is de eerste omvangrijke Nederlandse selectie uit de rijke en veelzijdige poëtische traditie

€ 26,50

Lees meer...

Hayy ibn Yaqzan. Een filosofische alllegorie uit Moors Spanje

 Ibn Tufayl`Remke Kruk vertaalde het werk niet alleen uitstekend in toegankelijk hedendaags Nederlands, maar voorzag het ook van een degelijke inleiding en waar nodig voetnoten, waardoor de culturele context en filosofische dimensie van het werk toegankelijker worden.' - De Leeswolf

€ 21,50

Lees meer...