Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Leidraad voor het leven

Leidraad voor het leven

Uit Boechari en Moeslim

 

Verschenen: 1997
Druk: 4e druk, 2015
Bindwijze: paperback
Omvang: 256 blz
Formaat: 12,5 x 20 cm
ISBN: 9789054600107
€ 19,95
Inkijkexemplaar

 

Bestel dit boek bij uw lokale boekhandel

of via bol.com

In het geloofsleven en het dagelijks handelen van moslims staat de Koran, het geopenbaarde woord van God, op de eerste plaats. De tradities of overgeleverde handelingen en uitspraken van de profeet Mohammed zijn na de Koran de tweede pijler van de islamitische Wet en zijn de leidraad voor moslims overal ter wereld.

Vormen de tradities voor niet-moslims een onderhoudende en levendige kennismaking met een jonge godsdienst, voor moslims zijn zij een voorbeeld voor leven in de volle breedte en diepte: hemel en aarde, God en mens, moskee en bazaar, het veld en de woestijn, eten en drinken, gezondheid en ziekte, schuld en straf, huis- en slaapkamer, hel en paradijs. Mohammeds gedrag verdient het nagevolgd te worden. Zijn gedrag is neergelegd in de tradities, die worden gezien als een onmisbare aanvulling op de wetgevende passages in de Koran. Ook treedt Mohammed in de overleveringen op als Koranuitlegger bij uitstek.

Leidraad voor het leven is de eerste omvangrijke Nederlandse keuze uit en vertaling van de twee gezaghebbende verzamelingen overleveringen: die van Boechari en Moeslim. Samen met de Koran geeft Leidraad voor het leven de lezer een afgerond beeld van de grondslagen voor geloof en handelen.

Dr. Wim Raven (1947) is arabist en heeft Arabische taal en literatuur onderwezen aan universiteiten in Amsterdam, Frankfurt en Marburg. Hij voltooide A. J. Wensincks gezaghebbende, in het Arabisch uitgegeven concordantie op de tradities. Hij vertaalde ook Het leven van Mohammed door Ibn Ishaak (Uitgeverij Bulaaq, 5e druk 2015). Momenteel onderhoudt hij op het internet zijn Leeswerk Arabisch en Islam (ghurabalbayn.wordpress.com) en heeft hij een column over oude Arabische teksten in het Duitse Nabije-Oosten tijdschrift zenith.