Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Karima. Nooit geschreven brief aan mijn vader

Karima. Nooit geschreven brief aan mijn vader

Karima Ouchan & Fenneke Reysoo

 

Verschenen: 1999
Druk: 5e druk 2011
Bindwijze: ingenaaid
Omvang: 144 blz.
Formaat: 12,5 x 20 cm
ISBN: 9789054600602
€ 9.90

 

Bestellen  
U kunt al onze uitgaven bij uw boekhandel bestellen of via onze website.
Onze website heeft voor de meeste titels een directe verbinding met de site van internetboekhandel bol.com.
Voor vragen over levering naar het buitenland kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.
Wanneer Karima als kind van Noord-Marokko naar Nederland verhuist, is ze haar vaders oogappel, maar naarmate ze ouder wordt verandert hij in een tiran. Als zijn gedrag onverdraaglijk is geworden en er een stiefmoeder in huis is gekomen, besluit ze van huis weg te lopen. Haar vader ontvoert haar, maar voor ze in Marokko aan land gaan, springt ze weloverwogen overboord. Ze wordt gered en dankzij tussenkomst van haar schoolleiding en medeleerlingen keert ze naar Nederland terug. De rust thuis lijkt weergekeerd.
In datzelfde jaar stemt ze in goed vertrouwen in met een zomervakantie in Marokko. Het worden twaalf jaren van isolement waarin de familie van haar vader haar probeert te breken. Ze put echter kracht uit haar onwrikbare gevoel voor rechtvaardigheid. Uiteindelijk mag ze van haar vader naar Nederland terugkeren, waar ze een studie volgde en haar leven weer opbouwde.
In Nooit geschreven brief aan mijn vader zoekt Karima een verklaring voor de wreedheid en het onrecht die haar ten deel vielen. Ze wijst geen schuldigen aan, maar probeert haar vader en haar Marokkaanse omgeving te begrijpen en zich te verzoenen met de voorbije jaren.
Fenneke Reysoo (1957) schreef dit boek samen met Karima Ouchan (1969). Dr. Fenneke Reysoo is antropologe en doet sinds 1982 onderzoek in Marokko. Zij werkt aan de universiteit van Lausanne.
In de pers: 
‘Ik heb nog nooit iets gelezen dat zo open, zo gedetailleerd en zo inzichtelijk mijzelf en de Marokkanen om mij heen beschrijft. Karima verdient de “Nobelprijs voor de Moed”.’ Esme Choho in Bijeen
‘…dit boek [geeft] een fantastische inkijk in het manoeuvreren tussen de Marokkaanse en de Nederlandse cultuur, die zoveel verschillen maar beide door Ouchan worden gekoesterd.’ NRC Handelsblad