Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Inleiding in het Arabische schrift

Inleiding in het Arabische schrift

Nico van den Boogert

 

Verschenen: 2002
Druk: 2e druk 2005
Bindwijze: ingenaaid, geïllustreerd
Omvang: 96 blz.
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 9789054600671
€ 18,50
Inkijkexemplaar

 

Bestel dit boek bij uw lokale boekhandel

of via bol.com
Dit boek biedt een eenvoudige inleiding in het Arabische schrift. Het schriftsysteem en de spellingregels worden stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met voorbeelden in grote en duidelijke letters. Van de lezer wordt geen enkele voorkennis verwacht, en het gebruik van technische terminologie is tot het uiterste beperkt. Voor degenen die zich actief willen bekwamen in het lezen van Arabisch schrift zijn in het boek enkele leesoefeningen opgenomen.
 
Het boek is bedoeld voor beginnende cursisten en studenten Arabisch, iedereen die voor vakantie of werk enige tijd in een Arabisch land wil doorbrengen, allochtone Nederlanders op zoek naar hun roots, taalkundigen, kunsthistorici, theologen en liefhebbers van vreemde schriftsoorten.
 

Nico van den Boogert is filoloog, berberoloog en arabist. Hij promoveerde in 1995 aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de oude literatuur van de Berbers. Hij heeft jarenlang Arabisch onderwezen aan beginnende studenten.

NBD recensie
Het Arabisch schrift leren lezen en schrijven is niet zo moeilijk als het lijkt. Je kunt het in een paar dagen leren. Dan kun je Arabisch lezen en schrijven. Deze inleiding legt het Arabische schrift stap voor stap uit. Dit schrift wordt in alle 19 Arabische landen gebezigd. Je hebt er geen voorkennis voor nodig. Als het nodig is, wordt ook op de uitspraak en de grammatica ingegaan. Het geheel ziet er goed uit (A4-formaat) met grote duidelijke letters. De cursus zit ook goed in elkaar. De auteur is filoloog, berberoloog en arabist en heeft jarenlang lesgegeven aan studenten Arabisch. Geschikt voor vakantie en werk in een Arabisch land, voor cursisten Arabisch, taalkundigen, en allochtonen op zoek naar hun roots. – Paulien Andriessen