Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Hiërogliefen ontcijferen en lezen. Een stap-voor-stap leerboek voor zelfstudie

Hiërogliefen ontcijferen en lezen. Een stap-voor-stap leerboek voor zelfstudie

Mark Collier & Bill Manley

 

Verschenen: 2000
Druk: 5e druk, 2019
Bindwijze: paperback, geïllustreerd
Omvang: 182 blz.
Formaat: 15,5 x 23,5 cm
ISBN: 9789054600282
€ 22,50
Inkijkexemplaar

 

Bestel dit boek bij uw lokale boekhandel

of via bol.com

Sinds dit boek in 1998 in Engeland verscheen, is het een stille bestseller (40.000 exemplaren in de eerste drie jaar). Dat is niet verwonderlijk, aangezien Hiërogliefen ontcijferen en lezen het eerste serieuze leerboek is dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben het zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden.

In acht hoofdstukken behandelen de auteurs afgeronde onderwerpen van de grammatica aan de hand van hiërogliefen uit onder meer het British Museum. In deze Nederlandse bewerking zijn ter aanvulling hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. De lessen bevatten uitsluitend werkelijk bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

Dit leerboek bevat verder tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Een opgave van nuttige adressen, aanbevolen literatuur en een register besluiten dit leerboek.

Over de makers van dit boek:Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford. Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow. Dr. Richard Parkinson, de illustrator, is assistent-conservator van de afdeling Egyptische oudheden van het British Museum te Londen. Prof. dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, is als hoogleraar egyptologie aan de Universiteit Leiden verbonden.

De pers over Hiërogliefen ontcijferen en lezen:

‘lang verwacht, een schitterend boek dat echt in een behoefte voorziet.’ – Minerva

‘een godsgeschenk voor beginners, maar ook geschikt voor de enigszins gevorderde student.’ – Ancient

‘Vergeet alle andere, dit is hét boek als je hiërogliefen wilt leren ontcijferen.’ – Sussex Egyptology Society