Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
Grammatica van het Mandarijn

Grammatica van het Mandarijn

Jeroen Wiedenhof

 

Verschenen: 2004
Druk: 4e herziene druk, 2015
Bindwijze: gebonden, met leeslinten
Omvang: 428 blz.
Formaat: 18 x 24,6 cm
ISBN: 9789054601821
€ 75.00

 

Bestellen  
U kunt al onze uitgaven bij uw boekhandel bestellen of via onze website.
Onze website heeft voor de meeste titels een directe verbinding met de site van internetboekhandel bol.com.
Voor vragen over levering naar het buitenland kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Doordat in de tekst hoofdlijnen en details steeds duidelijk gescheiden gepresenteerd worden is dit leerboek naast studenten en taalkundigen ook geschikt voor geinteresseerde leken en China-reizigers. Deze 3e herziene druk is in een lessituatie goed te gebruiken naast de tweede druk.

Het Mandarijn is een van grootste talen ter wereld. Ongeveer een miljard mensen in China, op Taiwan en in Singapore spreken het Mandarijn als moedertaal, en ook onder Chinezen buiten China is het aantal sprekers de laatste decennia sterk toegenomen.
Deze overzichtelijke taalbeschrijving gaat uit van de hedendaagse spreektaal. Aan de hand van levendige voorbeeldzinnen worden klankleer, zinsbouw, woordsoorten, grammaticale functiewoorden en morfologie helder en gedetailleerd besproken. Een apart hoofdstuk met veel illustraties biedt een grondige en originele inleiding op het Chinese schrift.
In de tekst zijn hoofdlijnen en details steeds duidelijk gescheiden gepresenteerd. De beschrijving is daarom niet alleen geschikt voor studenten en taalkundigen, maar ook voor geïnteresseerde leken en China-reizigers. Een uitvoerig register op trefwoorden vergroot het gebruiksgemak. De combinatie van levend materiaal en grondige beschrijving maakt dit werk tot een waardevol handboek voor de Chinese standaardtaal aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Dr. Jeroen Wiedenhof is als taalkundige verbonden aan het Sinologisch Instituut van de Universiteit Leiden. Hij heeft jarenlange ervaring met het onderwijs van het Mandarijn aan Nederlanders.

`Een royaal naslagwerk, dat zich niet alleen richt op Nederlanders die het Mandarijn onder de knie proberen te krijgen – zowel beginners als gevorderden  maar ook op mensen die meer in het algemeen in talen geïnteresseerd zijn. Ook voor Nederlanders die geen woord Chinees spreken is het een zeer leesbaar boek, waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het Mandarijn in elkaar steekt.” – NRC Handelsblad

‘Een uniek werk over een van de meest gesproken talen ter wereld, dat in een grote leemte voorziet en voorlopig niet vervangen zal worden.’ – NBD