Egypte, een geschiedenis van de vroegste tijd tot nu

 
Jason ThompsonHet grote verhaal van de lange geschiedenis van Egypte is niet eerder geschreven.

inkijkexemplaar

€ 34,50


Lees meer...

Egypte, een geschiedenis van Nasser tot na Mubarak

Tarek OsmanEgypte stond tot de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend als tolerant. Sindsdien heeft de samenleving steeds meer te lijden gehad onder de repressie van de overheid, islamitisch fundamentalisme en godsdienstig sektarisme. Mubarak, de laatste en langst zittende president, bestuurde Egypte als een farao, tot de bevolking het niet meer slikte en hem wegstuurde.

inkijkexemplaar

€ 24,50

Lees meer...

De gouden eeuwen van Andalusië

María Rosa Menocal‘Geweldig. Een ontroerend portret van een Iberische wereld, die verloren is gegaan... De schoonheid van Menocals werk ligt in het vakmanschap en geduld, in Menocals oog voor de sprankelende anekdote, voor de toevalligheden die de wonderen van die tijd eruit lichten.’ - Fouad Ajami in Washington Post Book World

€ 22,50

Lees meer...

Geschiedenis van Marokko [3e herziene druk]

Herman Obdeijn en Paolo De MasIn deze herziene en uitgebreide derde druk is speciale aandacht ingeruimd voor de sociale, economische en politieke ontwikkelingen onder de nieuwe koning, onder meer als reactie op de terroristische aanslagen in Marokko, voor de positie van de Berbers en voor de toegenomen invloed van islamistische bewegingen.

Inkijkexemplaar

€ 29.95

Lees meer...

Iran, een cultuurgeschiedenis

 Michael AxworthyIran, een cultuurgeschiedenis vertelt het fascinerende verhaal van Iran, een van de oudste beschavingen van de wereld. De auteur begint bij het rijk van Cyrus de Grote (zesde eeuw v.Chr.), en eindigt met de Islamitische Republiek. Hij laat fraai de eigenheid van de Iraanse identiteit zien, waarbij nadruk ligt op de culturele, godsdienstige en intellectuele aspecten, en op de mensen die er vorm aan gaven en geven.

inkijkexemplaar

€ 29,50

Lees meer...

Een geschiedenis van de wereld door moslimse ogen

Tamim AnsaryIn het Westen hebben we een duidelijk beeld van onze geschiedenis van de wereld. Die begint met het oude Egypte en Mesopotamië, en gaat via de Grieken, Romeinen en de opkomst van het christendom naar Middeleeuwen, Renaissance en verder. Daarin ontbreekt bijna volledig het verhaal van de islamitische wereld. 

inkijkexemplaar

€ 29,50

Lees meer...

Arabische muziek

Leo PlenckersDit boek beschrijft de belangrijkste aspecten van de zeer oude Arabische muziekcultuur en muziektheorie, met als belangrijkste onderdelen: het toonstelsel, het modaal-melodische systeem en het stelsel van ritmische patronen.
Alle besproken tradities, stijlen en vormen worden geïllustreerd met muziekvoorbeelden, zowel in notatie als in klank (via muziekweb.nl te beluisteren ).

inkijkexemplaar

€ 27,50

Lees meer...

Afghanistan, een geschiedenis

Willem Vogelsang
Afghanistan is door zijn strategische ligging in Centraal-Azië een kruispunt van internationale wegen. Alexander de Grote trok er met zijn legers door, islam en boeddhisme ontmoetten er elkaar en Ibn Battoeta en Marco Polo bereisden het op weg naar China. Afghanistan, een geschiedenis biedt geïnteresseerden de historische achtergronden om de huidige en komende ontwikkelingen van land en regio op de voet te kunnen volgen.

€ 18,50

Lees meer...

Syrië, een geschiedenis in ontmoetingen en plaatsen

 Theo de Feyter'We krijgen uit deze fantastische hoeveelheid informatie een helder beeld van een verwarrend en verward land, tot in de actualiteit. Niet een reisgids, al trekken we het hele land door, als aanknopingspunt voor verhelderende informatie over land en volk. Met foto's, kaartjes, literatuuropgave en register.' NBD

€ 19,50

Lees meer...

Islamitische filosofie

Michiel LeezenbergDit helder geschreven overzicht presenteert de uitgangspunten en doctrines van de grote moslimdenkers van het Midden-Oosten, Noord-Afrika, islamitisch Spanje en het Perzische cultuurgebied. 

€ 24,50

Lees meer...

Byzantium. Het verrassende leven van een middeleeuws rijk

Judith Herrin

 

`Herrins geschiedenis is verreweg de beste inleiding op Byzantium en zijn blijvende betekenis voor de wereldgeschiedenis.’ Publishers Weekly

`[Herrin is erin] geslaagd een even helder als overtuigend beeld neer te zetten van een beschaving die door velen nog altijd wordt ervaren als vreemd en ontoegankelijk.’ De Groene Amsterdammer

inkijkexemplaar

€ 34,50 

Lees meer...

Het Huis der Wijsheid


 Jonathan Lyons‘Jonathan Lyons weet de opwinding goed over te brengen die de jonge Europese geleerden moeten hebben gevoeld toen ze naar het Oosten reisden en kennis maakten met een verbijsterende nieuwe wereld van geleerdheid.’ New Scientist

inkijkexemplaar

€ 29,50

Lees meer...

De reis

Ibn Battoeta‘De grootste reiziger aller tijden.’ Vrij Nederland

inkijkexemplaar

€ 26,50

Lees meer...