Uitgeverij Bulaaq, Oranje-Vrijstaatplein 16, 1093 NG Amsterdam   020 - 42 87 501 info@bulaaq.nl
De grote Arabische veroveringen

De grote Arabische veroveringen

Hugh Kennedy

 

Verschenen: 2008
Druk: 1e
Bindwijze: paperback
Omvang: 528 blz. (incl. kleurenillustraties + kaarten)
Formaat: 15 x 23 cm
ISBN: 9789054601616
€ 34.50
Inkijkexemplaar

 

Bestellen  
U kunt al onze uitgaven bij uw boekhandel bestellen of via onze website.
Onze website heeft voor de meeste titels een directe verbinding met de site van internetboekhandel bol.com.
Voor vragen over levering naar het buitenland kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

De Arabische wereld van vandaag is met adembenemende snelheid tot stand gekomen. Terwijl het Romeinse Rijk ruim twee eeuwen nodig had, is de basis voor de Arabische wereld in ruim een eeuw gelegd: het gehele Midden-Oosten, Noord-Afrika én Spanje. De Arabische legers maakten een einde aan het duizendjarige Perzische Rijk en drongen het Byzantijnse Rijk terug tot Istanbul en omgeving.
Nog geen eeuw na de dood van de profeet Mohammed in 632 liepen moslims Spanje en Zuid-Frankrijk onder de voet. De grote Arabische veroveringen is een fascinerende reconstructie van een belangrijke periode uit geschiedenis van de Arabische wereld en corrigeert wijdverbreide misvattingen over de vroege islamisering.
De auteur, die Arabisch en geschiedenis studeerde in Cambridge, is een geboren verteller met een grote kennis van de geopolitieke verhoudingen in de late oudheid en vroege middeleeuwen. Hij maakt de lezer middels vroege Arabische bronnen deelgenoot van veldslagen, verraad en van de teloorgang van grote culturen en de opkomst van het islamitische rijk.

Hugh Kennedy is hoogleraar Middeleeuwse Arabische geschiedenis aan de School of Oriental and African Studies in Londen. Van zijn hand verschenen verschillende boeken over de vroege Arabische geschiedenis, geschreven voor een breed publiek en alom geprezen.

‘De Britse historicus Hugh Kennedy geeft niet alleen een kleurrijke en meeslepende beschrijving van deze veroveringen, hij tracht ook te achterhalen wat de oorzaken van dit succes zijn geweest.’ Rob Hartmans in De Groene Amsterdammer

‘Kennedy vertelt een opmerkelijk verhaal, met vakmanschap en gezag.’ The Economist

‘…fascinerend en goed geschreven…’ The Guardian

‘Het verhaal van de Arabische veroveringen is indrukwekkend…’ The Sunday Times

‘Deze vitale en rijk gedetailleerde geschiedenis zal vermoedelijk jarenlang onovertroffen blijven.’  Max Rodenbeck in The New York Times, klik hier voor de volledige bespreking